alejandro aravena fituesi i çmimit ‘pritzker prize’ për vitin 2016

alejandro aravena u lind më 22 qershor 1967, në santiago, kili. ai u diplomua si arkitekt nga 'universidad catolica de chile' në vitin 1992. ai themeloi praktikën e tij 'alejandro aravena architects' në vitin 1994. ai ka qenë udhëheqës thelbësor i firmes 'elemental' që nga viti 2001 , duke u fokusuar në projekte me interes publik dhe projekte me ndikim…

0 Comments

një ekspozitë arti në rrugicat e durrësit

Durrësi është qyteti, i cili më shumë se çdo qytet tjetër në Shqipëri, mbart e duhet të përcjellë art. Rruga “Doktor Mavromati” të çon tek Amfiteatri i Durrësit, i cili është ndërtuar në fillim të shek. I-rë të erës sonë. Ndërtesat përgjatë kësaj rruge janë të stilit italian, por fasada dhe muret rrethues, me kalimin e kohës ishin…

0 Comments