alejandro aravena fituesi i çmimit ‘pritzker prize’ për vitin 2016

Notice: Undefined index: file in /home/duhostuk/public_html/a-a-k.org/wp-includes/media.php on line 1680

Notice: Undefined index: file in /home/duhostuk/public_html/a-a-k.org/wp-includes/media.php on line 1680

2d2063a0d2a8017de28a84c5ac70c9dab4a739ee_254x191

alejandro aravena u lind më 22 qershor 1967, në santiago, kili. ai u diplomua si arkitekt nga ‘universidad catolica de chile’ në vitin 1992. ai themeloi praktikën e tij ‘alejandro aravena architects’ në vitin 1994. ai ka qenë udhëheqës thelbësor i firmes ‘elemental’ që nga viti 2001 , duke u fokusuar në projekte me interes publik dhe projekte me ndikim social, arkitekturen e banimit, hapësirave publike, infrastrukturës, dhe të transportit.

përshkrimi i kompanisë “elemental” në faqen e saj zyrtare.

elemental (alejandro aravena, gonzalo arteaga, juan cerda, victor oddó, diego torres) is a do tank founded in 2001, focusing on projects of public interest and social impact, including housing, public space, infrastructure and transportation. a hallmark of the firm is a participatory design process in which the architects work closely with the public and end users. elemental has built work in chile, the united states, mexico, china and switzerland. after the 2010 earthquake and tsunami that hit chile, elemental was called to work on the reconstruction of the city of constitución, where we had to integrate all the previous experiences. the approach we developed proved to be useful for other cases where city design was used to solve social and political conflicts. at the moment, we keep on expanding into new fields of action.

alejandro aravena është drejtor i bienales se arkitekturës në venecia për vitin 2016. vlen të theksohet se ai ka mbajtur ligjërat në ted-global ne rio de janeiro, brazil, ne 2014.
ai ishte anëtar i jurisë për çmimin ‘pritzker prize’ te cilin e fitoj vete ne vitin 2016.

disa prej veprave të përzgjedhura nga juria e ‘pritzker prize’

Alejandro-Aravena-Innovation-Center-08
uc innovation center – anacleto angelini, 2014, san joaquín campus, universidad católica de chile, santiago, chile. photo by nina vidic.
Alejandro-Aravena-Novartis-01_0
novartis office building, 2015 (under construction), shanghai, china. photo by elemental.
uinta Monroy Housing, 2004, Iquique, Chile. Photos by Cristobal Palma
uinta monroy housing, 2004, iquique, chile. photos by cristobal palma

2016 pritzker prize announcement video.

                                                                                             

kliko për të lexuar të gjithë artikullin e plotë në këtë link: alejandro aravena

Leave a Reply

alejandro aravena fituesi i çmimit ‘pritzker prize’ për vitin 2016